Kolbász és a grófok - Túra a KörösönBékésen evezünk - Utazás Békéscsabára Körösök titkai - Utazás a Körösökön

Kosár

A kosár üres.

Partnerek

wtm responsible tourism day

Utazási irodak.hu

Szarvasi Arborétum

Mini Magyarország

Magyar Természetjáró Szövetség

Hibaüzenet

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/budapest/felelosutak.hu/includes/file.phar.inc).

Békésen evezünk

Túrázás a Körösökön

Vajon fekete-e a Fekete-Körös, fehér-e a Fehér-Körös, s egyáltalán, hány Körös is van? A túra során megpróbáljuk kinyomozni, hogy miért hívják a békésieket madzagosoknak.

Utunk során a titokzatos, halban és vadban gazdag Körössel a lehető legközelebbről ismerkedünk meg: evezünk rajta. Túra az Alföldön nem létezhet anélkül, hogy a legjellemzőbb tájat meg ne ismerjük: a (Körös–Maros Nemzeti Parkhoz tartozó) végtelen puszták világát. Természetesen kipróbáljuk a világhírű gyulai fürdőt és még egy 500 éves időutazásra is lesz lehetőségünk.

Részvételi költség: 
27 900 Ft

Hozzászólások

Felelős Utak - 2013.02.27. - 22:30

Ide írhatod a véleményedet!

Hogyan
jutsz el a túra helyszínére?

1. nap

Túránk Békéscsabáról indul, ahol 16.00 órakor találkozunk a vasútállomás épülete előtt. Innen a madzagosok közé megyünk, Békésre. Hogy miért hívják őket így? Most nem áruljuk el, de ez lesz az első dolog, amit érkezésünk után kiderítünk. Napnyugta előtt kihagyhatatlan élmény az Alföld egyik legnagyobb református templomának megtekintése. Fölmászunk a toronyba, ahonnan tiszta idő esetén a romániai Bihar-hegységig is ellátunk. A toronyból jól láthatók azok a szilvaültetvények, amelyek a legendás békési szilvapálinkát adják. A Békési Pálinkacentrumban nem csak a pálinkafőzés folyamatát ismerjük meg, hanem egy élményfőzdében megkóstolhatjuk a frissen főtt nedűt. Ezután a Békési Tájházban ismerjük meg alaposan azt, hogy hogyan éltek a régi békésiek. Játékra is nyílik mód, együtt készíthetjük el tájjellegű vacsoránkat, s a vacsora közben még zenéről is gondoskodnak nekünk. Időben lefekszünk, hogy a másnapi kalandra kipihenten ébredjünk.

2. nap

Reggeli után a Holt-Fehér-Körösön szállunk vízre. A Békéscsabáig terjedő utat kajakokkal fogjuk megtenni. A várost elhagyva a folyó egyre inkább vadregényes és titokzatos arcát mutatja meg. Természetileg védett területen járunk. Utunk során számos ritka növénnyel és állattal találkozhatunk. A jóleső fáradtságunkat tájjellegű ebéddel nyugtatjuk a panzióban, ahol megszállunk. Az ebédről távozva lovas kocsi vár bennünket. Kukorica- és búzatáblák között haladva jutunk el a Dél-Alföld legpazarabb kastélyához, Szabadkígyósra. A zeneszalon és a pipázó megtekintésével képet kapunk arról, hogy hogyan töltötték napjaikat a kastély lakói 100 évvel ezelőtt. A szépen gondozott franciakertből utunk a kígyósi pusztára vezet, ahol megérint minket a puszta csöndje és a különféle madarak hangja. Ha kedvünk van, meghódíthatunk egy-két kunhalmot is. Este a panzióban vacsorázunk, majd kedvünkre bóklászunk Csaba belvárosában.

3. nap

A reggelit követően az ökotudatosság jegyében vonattal megyünk a közeli Gyulára.

A város sok parkjával, műemlékével, hangulatos utcáival, és világhírű fürdőjével tökéletes választás utunk végső állomásához. Megtekintjük a Magyarországon működő egyetlen román, misztikus hangulatú székesegyházat, és a 19. századi előkelő gyulaiak életébe is betekintünk. A tájjellegű ebédet várlátogatás követi. A várban mindenkit elképzelheti, hogy milyen lehetett egy reneszánsz főúri udvar, s ha szerencsénk van, a múltból visszajött katonák meg is küzdenek a hölgyek kezeiért. Az elégedettség elvisz bennünket a 100 Éves Cukrászdába, ahonnan a híres Várfürdőbe megyünk tovább. Itt szemügyre vehetjük azt a fát, amelynek a lombjai alatt írta Erkel Ferenc a Bánk bánt, és még fürödhetünk is a 2500 méter mélyből feltörő 75 fokos vízben. (Természetesen mire már veszített a hőmérsékletéből.)

Ha kellően kiáztattuk magunk, vonatra szállva hagyhatjuk el az Alföldet.

Teljes összeg: 27.900 Ft
Előleg: 12.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő
Fennmaradó összeg: 15.900 Ft, amely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

A túra ára tartalmazza:
- a szállást panzióban (két- illetve háromágyas szobákban),
- a túra ideje alatt napi háromszori étkezést,
- a kajakok valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb felszerelések (mentőmellény, evező, vízhatlan zsák) bérleti díját,
- a túravezetést,
- a sétakocsizás-, zene-, pálinkakóstolás-, és kézműves foglalkozás díjait
- és a helyben használt tömegközlekedés díjait.

A túra ára nem tartalmazza:
- a túra kiinduló pontjához történő el- és visszautazás költségét
- belépőket

Helyszínen fizetendő költségek:
Belépők ára összesen
- teljes árú: 4.700 Ft
- kedvezményes árú: 3.150 Ft

SZÉP Kártya
Ezt az túrát – részben vagy egészben – SZÉP Kártyával is kifizetheted. Mindhárom kibocsátó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadjuk. Amennyiben ezt a fizetési módot választod, kérjük, a „Jelentkezési lap” SZÉP Kártya rovatában jelezd ezt felénk.

Az utat vezeti: 1 fő túravezető.

Az utazás:
A célállomásra történő utazás egyénileg történik. A találkozás helyszíne és időpontja: a túra kezdő napja 16.00-kor, a békéscsabai vasútállomás épülete előtt.

Létszám:
- Minimum létszám: 7 fő. Ennél kevesebb jelentkező esetén nem indítjuk a túrát. Ha elmarad a túra, azt indulás előtt 20 nappal közöljük.
- Maximum létszám: 15 fő.

Túra nehézsége
- A túra hossza kb. 12 km, helyszíne lassú mozgású folyó. Előképzettség, kenuzási tapasztalat nem szükséges a túrán való részvételhez.
- A túra teljesítéséhez átlagosan sportos erőnlét szükséges. Olyanoknak ajánljuk ezt az túrát, akik aktív életvitelt folytatnak és szoktak sportolni.
- A részvétel feltétele a biztos úszni tudás.

A kenukról
- A túrához biztosított kenuk 3-4 személyesek.

Szükséges felszerelés
- Öltözet: utcai viseletnek és evezésre is alkalmas ruházat, tartalék meleg ruha, esőkabát, túracipő, fürdőruha.
- Felszerelés: kisméretű hátizsák vagy övtáska a napközbeni túrákhoz, napszemüveg, napvédő krém, szúnyog- és kullancsriasztó.

Csomagolás
- Minden résztvevő számára biztosítunk egy közepes méretű vízhatlan tasakot, melybe a személyes iratokat, pénztárcát és a kisméretű fényképezőgépet tehetitek.

Szállás
- Túránk két éjszakáját igényes ifjúsági szálláson illetve panzióban töltjük. A szobák két vagy háromágyasak, pótágyazhatók. Minden szobához saját fürdőszoba és hűtőszekrény tartozik.
- Ágyneműről gondoskodunk.
- Felár ellenében van lehetőség egyágyas elhelyezésre.

Étkezés és ivóvíz
- A túra ára tartalmazza a túra ideje alatti napi háromszori étkezést.
- A kerékpártúrákra minimum 1 liter ivóvízzel ajánlott elindulni.

Ajánlott gyógyszerek
- Láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli.
- A Felelős Utak nem biztosít gyógyszert a túrán résztvevőknek, kizárólag elsősegélyt nyújtunk.

Nyilatkozat
- Mivel túránk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.

Biztosítás
- A részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes baleset, betegség, és poggyász biztosítás. A biztosítás érvényességét a túra megkezdése előtt a túravezető ellenőrzi.
- Bankkártyás biztosítást is elfogadunk, de javasoljuk, hogy a túra előtt nézd át, hogy biztosításod mire terjed ki.
- Érvénytelen vagy nem megfelelő biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják.

UTAZÁSI SZERZŐDÉS

Mely létrejött a Felelős Utak nevében eljáró Libánusfa Kft. (levélcím: 1145 Budapest, Szugló u. 64. IV/3. MKEH nyilvántartási száma: U-000137 másfelől az aláíró Utas között az alábbi feltételek szerint:

1. A Libánusfa Kft. által szervezett túrákra a Polgári Törvénykönyv 389-401. és 415-416. szakasza, az utazási és utazást közvetítő szerződésekről szóló 281/2008 (XI.28.) kormányrendelet és e szerződésben foglaltak az irányadók.

2. A túrák időtartamát és a Libánusfa Kft. által nyújtott utazási szolgáltatások részletes tartalmát jelen szerződésen kívül a Libánusfa Kft. által kiadott írásbeli „fontos tudnivalók” tájékoztató tartalmazza.

3. A tájékoztatóban foglaltak jelen szerződés elválaszthatatlan részét képezik, különös tekintettel arra, hogy a részvételi díj mely szolgáltatásokat, programokat tartalmazza, illetve milyen díjak, fakultatív programok, felárak módosítják a részvételi díjat.

4. Utas kijelenti, hogy a Libánusfa Kft. által kiadott „fontos tudnivalók” elnevezésű dokumentumban rögzített részletes feltételeket megismerte, és elfogadja azokat.

5. A Libánusfa Kft. a túra megkezdése előtt legkésőbb 20 nappal a szerződéstől írásban tett nyilatkozattal elállhat. Ez esetben az Utas által megfizetett részvételi díjat az Utasnak az elállástól számított 8 napon belül visszatéríti.

6. Utas és a Libánusfa Kft. között az utazási szerződés az alábbiak szerint jöhet létre: Utas az általa választott túra azonosítására alkalmas, a www.felelosutak.hu honlapon közétett formátumú „Jelentkezési lapot”-ot juttat el e-mailben vagy postai úton a Libánusfa Kft. részére.

7. Amennyiben Utas kifejezte szerződéskötési szándékát, a Libánusfa Kft. regisztrálja az Utas jelentkezését, és írásbeli tájékoztatást küld Utasnak a részvételi díjelőleg megfizetéséhez szükséges adatokról (összegéről, bankszámlaszámról stb.). Amennyiben Utas e tájékoztatást követő 3 munkanapon belül a díjelőleget megfizeti (átutalja).

8. Utas az „Utazási szerződés” aláírásával egyidejűleg részvételi díj előleget fizet. A fizetendő előleg a túra díjának 40%-a. A részvételi díjhátralék megfizetésének határideje alapesetben az túra megkezdése előtt 30 nappal esedékes. Utas tudomásul veszi, hogy a jelzett jelentkezési határidő be nem tartása a megkötött „Utazási szerződés” megszűnését eredményezi. Libánusfa Kft. a megfizetett összegről szóló számlát, a választott túrára vonatkozó ” fontos tudnivalók” elnevezésű dokumentumot valamint az „Utazási szerződés” elnevezésű okiratot, elektronikus úton megküldi az Utasnak.

9. Az Utas a megküldött „Utazási szerződés” egy példányát aláírva elektronikus vagy postai úton postafordultával visszaküldi a Libánusfa Kft. részére. Ezzel az Utas kifejezi azt, hogy az „Utazási szerződés” tartalmát megismerte, és elfogadta. Az „Utazási szerződés” az Utas aláírásával ellátott dokumentációnak a Libánusfa Kft.-hez történő visszaérkezésével jön létre.

10. A jelentkezéskor közölt adatok hitelességért (név, létszám, életkor, stb.) Utas vállalja a felelősséget.

11. A Libánusfa Kft. fenntartja magának a jogot arra, hogy felemelje a részvételi díjat- Árváltozásra csak az alábbi esetekben kerülhet sor: • jelentős es igazolható tömegközlekedés áremelkedés • jelentős es igazolható üzemanyag áremelkedés • kényelmi felár alkalmazása esetén

12. Fenti okokból következő díjpótlék alkalmazását Libánusfa Kft. köteles a túrát megelőzően 20 nappal írásban közölni. Libánusfa Kft. egyúttal írásos tájékoztatást ad a változás pontos indokáról és mértékéről.

13. Amennyiben a díjemelkedés meghaladja a 8 %-ot, úgy Utas az erről szóló értesítés keltétől számított 5 napon belül az „Utazási szerződéstől” elállhat, és a Libánusfa Kft. a befizetett teljes összeget 8 napon belül visszatéríti.

14. Libánusfa Kft. a túrához szükséges minimális utaslétszám hiányában a túra megkezdése előtt legkésőbb 20 nappal elállhat. A minimális induló létszámokról a Libánusfa Kft. a www.felelosutatak.hu oldalon nyújt tájékoztatást.

15. Ha az Utas eláll a túrától, vállalja, hogy a Libánusfa Kft.-nél illetve alvállalkozóinál felmerült költségek megtérítéseként az alábbi – az alap részvételi díj százalékában meghatározott mértékű – a Ptk. 320.§ (2) bekezdése szerint szabályozott útlemondási díjat - „sztornódíj”- fizet Libánusfa Kft. számára az alábbiak szerint:

60-35 napon belüli lemondás esetén a részvételi díj 10%-a,
34-24 napon belüli lemondás esetén a részvételi díj 30%-a,
23-17 napon belüli lemondás esetén a részvételi díj 50%-a,
16-11 napon belüli lemondás esetén a részvételi díj 60%-a,
10-6 napon belüli lemondás esetén a részvételi díj 80%-a,
5 napon belüli lemondás, valamint lemondás nélkül a részvételi díj 100%-a.

16. Az útlemondási díjat a Libánusfa Kft. jogosult levonni az Utasnak visszajáró részvételi díj összegéből.

17. A lemondási határidőket megelőző elállás esetében a Libánusfa Kft. 5.000 Ft/fő lemondási díjat számít fel.

18. Amennyiben az Utas saját érdekkörében fenti határidőkön belül átjelentkezik egy másik túrára vagy másik időpontra, ez az eredeti megrendelés lemondásának illetve egy új megrendelésnek minősül. Ennek alapján a lemondásra vonatkozó feltételek az érvényesek.

19. A Libánusfa Kft. jogában áll a visszamondott helyeket újból értékesíteni.

20. A Libánusfa Kft. fenntartja a jogot kivételes esetekben a szálláshely kategórián belüli változtatására, valamint a programok azonos értékű programokra való felcserélésére. Amennyiben a Libánusfa Kft. által pótlólagosan felajánlott szálláshely vagy program értéke az eredeti szálláshely vagy program értékét meghaladja, úgy az értékkülönbözetet a Libánusfa Kft. nem hárítja át az Utasra, hanem azt kompenzációként nyújtja.

21. A Libánusfa Kft. nem felelős azon szolgáltatások nem teljesítéséért, amelyek meghiúsulása elháríthatatlan külső körülményre (vis maior okok pl.: sztrájk, időjárás kedvezőtlenné válása, tömegközlekedési járművek késése, stb.) vezethető vissza. A vis maior okokból adódóan következhet a különböző látnivalók vagy tevékenységek sorrendjének felcserélése, de - különösen kedvezőtlen időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk másik programot szervezni.

22.

a) Ha a Libánusfa Kft. a túrát nem a szerződésnek megfelelően teljesíti, köteles a részvételi díjat arányosan leszállítani. A Libánusfa Kft. nem köteles a részvételi díjat leszállítani, ha az Utas valamely szolgáltatást saját elhatározásából nem vette igénybe.

b) A szolgáltatással szembeni kifogásokat mindig a helyszínen kell a túravezetőnek jelezni, aki köteles a kifogást jegyzőkönyvbe foglalni, és annak egy példányát az utasnak átadni. Az esetleges kárigényt a hazaérkezést követő 3 munkanapon belül a Libánusfa Kft-nek írásban jelenteni kell, mellékelve ehhez a helyszínen felvett jegyzőkönyv eredeti példányát. A Libánusfa Kft. köteles a bejelentett kárigény indokoltságát megvizsgálni, és álláspontjáról írásban 30 napon belül tájékoztatni az Utast.

23. Libánusfa Kft. kiköti, és Utas vállalja, hogy a Libánusfa Kft által szervezett túrákon „Utas csak érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte esetén vehet részt. A részvételi díj nem tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. A baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás hiányából eredő költségek és károk teljes egészében Utast terhelik.

24. A túrák során az Utas által harmadik személynek okozott kárért az Utas közvetlenül tartozik felelősséggel.

25. Az Utas poggyászának őrzéséről a túra során saját maga gondoskodik.

26. Több fő együttes jelentkezése esetén a résztvevőket egyikük Megbízottként képviseli, és nevükben eljár.

27. Így a jelen szerződés Megbízott által történő aláírása a többi résztvevő, tehát a Megbízók aláírásának is tekintendő. Megbízott Megbízókat erről köteles tájékoztatni. Amennyiben ezt nem teljesíti, úgy kártérítési igény esetén felelősséggel tartozik.

28. A Libánusfa Kft. a működéséhez előírt vagyoni biztosítékot a Generali-Providencia Biztosítónál helyezte el.

29. A Libánusfa Kft. által szervezett túrával kapcsolatos minden vitás kérdésben a felek megegyezésre törekednek. Ennek hiányában alávetik magukat a Pesti Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességének.

A túra megnevezése (nyomtatott betűkkel):

____________________________________________________

A túra dátuma: ______________________________________________________

Utas neve (nyomtatott betűkkel):

_________________________________________________________________

Aláírása: ____________________________________________________

Szerződés dátuma:

___________________________________________________________________________

NYILATKOZAT

A 2011. január 01-től hatályos többször módosított ÁFA-törvény 206. §-a alapján az Utas (megrendelő) köteles nyilatkozni arról, hogy az utazásszervező által nyújtott szolgáltatást milyen minőségben veszi igénybe.

A nyilatkozattétel minden Utas (megrendelő) esetében kötelező.

A kötelező nyilatkoztatással összefüggésben módosul az adózás rendjéről szóló törvény mulasztási bírságra vonatkozó előírása, az alábbiak szerint:

Az utazásszervezési szolgáltatást igénybevevő adózó mulasztási bírsággal sújtható, ha az utazásszervezési szolgáltatásról valótlan nyilatkozatot tesz, vagy a nyilatkozattételt elmulasztja.

Alulírott__________________________________________________________Libánusfa Kft. által szervezett alábbi utazással kapcsolatban a következők szerint nyilatkozom:

Túra megnevezése:

_______________________________________________

Túra időpontja:

_______________________________________________

- Nem adóalanyként, vagy nem adóalanyi minőségében (azaz utasként) veszem igénybe vagy
- Adóalanyként saját nevemben és javamra, tehát végső felhasználóként (azaz utasként veszem igénybe)
- Adóalanyként saját nevében, de más javára (azaz nem utasként) veszem igénybe.

/A megfelelő rész aláhúzandó!/

____________________________ ___________________________

                  Ügyfél aláírása                            Ügyintéző aláírása

Dátum: _______________________

Felelős Utak - 2013.02.27. - 22:30

Ide írhatod a véleményedet!